Sachertorte

100 g smør
90 g flormelis
4 store æg
200 g halvsød chokolade
90 g sukker
100 g mel
Bagepulver
Abrikosmarmelade

Pisk smørret med flormelisen indtil blandingen er cremet.
Tilsæt 4 æggeblommer, bland grundigt og gem æggehviderne til senere.
Smelt chokoladen og tilsæt halvdelen af denne til ovennævnte.
Pisk æggehviderne stive (ved lav piskehastighed) med sukkeret. Tilsæt forsigtigt æggehviderne til chokoladeblandingen og omrør et par gange.
Tilsæt melet og 1 tsk. bagepulver under nænsom omrøring.
Dejen hældes i en rund, flad, kageform og bages i højst 45 minutter ved 170 grader. Skær den bagte kage over i to flader og anbring et lag abrikosmarmelade imellem disse. Saml kagen og dæk den med resten af den smeltede chokolade, hvori det kan betale sig at tilsætte en spsk. smør, således at chokoladeovertrækket ikke knækker under skæring.
Lad sachertorten afkøle i mindst 2 timer.

Fif: Hvis man skal følge opskriften fra Eric Bergman's vens bedstemor fra Linz i Østrig, kan man yderligere sprinkle lidt rom imellem kagefladerne, inden den lægges sammen. Endvidere kan man rulle et ganske tyndt lag marcipan henover kagen, inden der dækkes med chokolade.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!